Prihláste sa na odber spravodajcu

Prihláste sa na odber spravodajcu Stellantis Communications a a buďte informovaní o všetkých novinkách.

20 sep 2016

Značka Jeep® na na medzinárodnom autosalóne v Paríži 2016

Už 75 rokov prinášajú vozidlá Jeep® originálny zážitok z jazdy v teréne a stanovujú mierky offroadových schopností a slobody. To všetko od roku 1941, kedy svetlo sveta uzrel prvý model Willys-MB. Tento rok značka Jeep® oslavuje 75. výročie, dôležitý míľnik v svojej histórii, ktorý umocňujú významné predajné úspechy v regióne EMEA. Značka Jeep® v regióne EMEA zaznamenala v auguste už 34. po sebe idúci mesiac rastúcich medziročných predajov. V rámci osláv 75. výročia sa značka Jeep® vracia na parížsky autosalón s expozíciou, ktorá v regióne predstaví Jeep® Grand Cherokee modelového roku 2017, vlajkovú loď značky a najoceňovanejšie SUV všetkých čias.

Značka Jeep® na na medzinárodnom autosalóne v Paríži 2016

 

  • Premiéra modelu Jeep® Grand Cherokee modelového roku 2017 v regióne EMEA. Úplne nový stupeň výbavy Trailhawk, dômyselnejšia verzia Summit a prepracovaná verzia SRT.
  • Európska premiéra nových špeciálnych limitovaných edícií Jeep® Renegade Desert Hawk a Jeep® Cherokee Night Eagle II.
  • Zavedenie dvojspojkovej prevodovky DDCT v kombinácii s účinným motorom 1.6 MultiJet II u verzie Renegade.
  • Exkluzívny personalizačný paket MoparONE pre modely Jeep® Wrangler Rubicon a Renegade.

 

Už 75 rokov prinášajú vozidlá Jeep® originálny zážitok z jazdy v teréne a stanovujú mierky offroadových schopností a slobody. To všetko od roku 1941, kedy svetlo sveta uzrel prvý model Willys-MB. Tento rok značka Jeep® oslavuje 75. výročie, dôležitý míľnik v svojej histórii, ktorý umocňujú významné predajné úspechy v regióne EMEA. Značka Jeep® v regióne EMEA zaznamenala v auguste už 34. po sebe idúci mesiac rastúcich medziročných predajov. V rámci osláv 75. výročia sa značka Jeep® vracia na parížsky autosalón s expozíciou, ktorá v regióne predstaví Jeep® Grand Cherokee modelového roku 2017, vlajkovú loď značky a najoceňovanejšie SUV všetkých čias.

 

Jeep® Grand Cherokee 2017 sa verejnosti predstavil na autosalóne v New Yorku už v marci tohto roka. Vylepšený bol v zmysle štýlu, exkluzívnej štandardnej výbavy a stupňov výbav. Rad rozširuje o novú špecifikáciu Trailhawk, ktorá zvýrazňuje offroadové schopnosti radu Grand Cherokee prostredníctvom rôznych špecifických offroadových prvkov, ako sú pohon všetkých kolies Quadra-Drive II s elektronickou uzávierkou zadného diferenciálu, jedinečná verzia pneumatického odpruženia Quadra-Lift, ktorá zlepšuje výkyv náprav a celkovú dráhu kolesa, a tiež systém kontroly trakcie Selec-Speed ​​Control s funkciou Hill Ascent Control.

Grand Cherokee modelového roka 2017 ponúka tiež exkluzívnejšie vrcholné prevedenie Summit, ktoré je charakteristické modernejším, ručne spracovaným koženým interiérom, novými prvkami exteriéru a bezpečnostnými systémami. V Paríži sa prvýkrát predstaví vysokovýkonný Grand Cherokee SRT modelového roka 2017, ktorý sa môže pochváliť športovými úpravami prednej časti, hmlových svetiel a masky chladiča.

 

V expozícii značky Jeep® v Paríži sa európskej verejnosti predstavia aj dve špeciálne limitované edície Jeep® Renegade Desert Hawk a Jeep® Cherokee Night Eagle II. Tieto modely rozširujú ponuku exkluzívnych limitovaných verzií malého a stredne veľkého SUV značky, čo ďalej potvrdzuje ich prirodzené nadanie pre personalizáciu.

 

Na tohtoročnom autosalóne v Paríži rozšíri Jeep® ponuku motorizácií pre model Renegade o kombináciu dvojspojkovej prevodovky DDCT, účinného dieselového motora 1.6 MultiJet II a pohonu predných kolies.

 

V expozícii sa predstavia tiež dve vozidlá Jeep® Wrangler Rubicon a Renegade Longitude, ktoré boli upravené prostredníctvom paketu MoparONE. Jedná sa o úplne nový špeciálny offroadový paket ponúkaný značkou Mopar obsahujúci špecifické offroadové príslušenstvo a sadu pre zvýšenie podvozku. Tieto pakety ponúkajú homologované príslušenstvo a u predajcov v regióne EMEA budú k dispozícii už veľmi skoro.

 

Jeep® Grand Cherokee 2017

Hviezdou expozície Jeep® v Paríži bude model Grand Cherokee modelového roka 2017. Nový modelový ročník najoceňovanejšieho SUV všetkých čias pridáva prepracovaný štýl so zmenami v prednej časti, ktoré zahŕňajú aj nová hmlové svetlá a charakteristickú sedemotvorovú masku chladiča.

 

S modelovým ročníkom 2017 značka Jeep® zavádza aj úplne nový stupeň výbavy Trailhawk, ktorý ďalej rozširuje offroadové schopnosti vlajkovej lode značky Jeep® a dodáva jej súdržnosť so zvyškom ponuky verzií Trailhawk, ktorá už zahŕňa model Cherokee a Renegade. Nový stupeň výbavy zvýrazňuje legendárne schopnosti v teréne prostredníctvom špecifických offroadových prvkov, ktoré kombinuje s exkluzivitou, špičkovým dielenským spracovaním a pokročilými technológiami verzie Grand Cherokee. Súčasne sa predstaví aj zmodernizovaný stupeň výbavy Summit, ktorý povznáša štýl tejto vlajkovej lode na novú úroveň pomocou exkluzívnych prvkov v interiéri a bohatej štandardnej výbavy. Jeep® Grand Cherokee modelového roka 2017 sa v showroomoch dílerov na vybraných trhoch regiónu EMEA objaví v decembri tohto roka.

 

Jeep® Grand Cherokee Trailhawk

Značka Jeep® predstavila verziu Trailhawk pri koncepte Grand Cherokee v roku 2012. Vozidlo bolo postavené pre veľkonočné safari v púšti Moab v Utahu. Hlavnou myšlienkou bolo poskytnúť radu exkluzívnejší a robustnejší vzhľad pomocou funkčných prvkov, ktoré zvýšia schopnosti v teréne. Verzia Trailhawk sa oficiálne dostala do sériovej produkcie v roku 2013 s modelom Jeep® Cherokee, pričom predstavovala najschopnejšie nové stredne veľké SUV Jeep®. O rok neskôr sa objavila aj pri modeli Renegade, malom SUV značky. Dnes Trailhawk nájdeme aj v rade Grand Cherokee a doterajšie stupne Laredo, Limited, Overland, Summit a SRT doplňuje o šiestu špecifikáciu.

 

Exteriérové ​​prvky modelu Trailhawk zahŕňajú novú prednú časť a sedemotvorovú mriežku chladiča a tiež jedinečné 18palcové offroadové pneumatiky Goodyear Adventure s kevlarovými výstužami. Vzhľad exteriéru vylepšujú aj nové logá Trailhawk a Trail Rated s červenými prvkami, špecifický antireflexný polep kapoty Trailhawk, kryty vonkajších spätných zrkadiel a strešné nosiče s doplnkami v šedom odtieni Neutral. Paletu prvkov verzie Trailhawk dopĺňajú štandardné ochranné kryty podvozka a lišty Mopar chrániace proti kameňom, ktoré vozidlu poskytujú ochranu v náročných offroadových podmienkach.

 

V interiéri zaujme model Trailhawk jedinečným čiernym spracovaním s koženými a semišovými športovými sedadlami, červeným prešívaním sedadiel, obloženia dverí a stredovej konzoly, doplnky v čiernej leštenej povrchovej úprave Piano a gun metal (červený bronz). Interiér nového stupňa výbavy Trailhawk dopĺňa logo Trailhawk na volante. Štandardom je tiež 8,4palcová dotyková obrazovka UConnect s aktualizovanou aplikáciou Off-road pages, ktorá zobrazuje výkyv kolies a rad ďalších offroadových schopností vozidla vrátane výšky podvozku a zvoleného režimu Selec-Terrain.

 

Model Grand Cherokee Trailhawk je vybavený radom štandardných offroadových prvkov vrátane pneumatického odpruženia Quadra-Lift navrhnutého priamo pre verziu Trailhawk a ponúkajúceho lepší výkyv náprav a celkovú dráhu kolies pri prepružení. Ďalej ponúka systém Selec-Speed ​​Control s funkciou Hill Ascent Control, ktorý vodiči dovoľuje kontrolovať rýchlosť vozidla pri šplhaní aj schádzaní prudkých svahov jednoduchým ovládaním pádiel na volante miesto použitia pedálu brzdy alebo plynu.

 

Nájazdový uhol modelu Jeep® Grand Cherokee je 29,8 stupňa, zatiaľ čo prechodový uhol je 27,1 stupňa a uhol zjazdu 22,8 stupňa. Grand Cherokee Trailhawk ponúka svetlú výšku až 10,8 palca (274,3 mm).

 

Grand Cherokee Trailhawk vystavený v Paríži sa môže pochváliť exteriérom v odtieni Granite Crystal a sedadlami v kombinácii čiernej kože a semišu. Poháňaný je účinným dieselovým motorom 3.0 MultiJet II s výkonom 250 k v kombinácii s osemstupňovou automatickou prevodovkou.

 

Jeep® Grand Cherokee Summit
Stupeň výbavy Summit predstavuje vrcholnú verziu a ponúka najvyššiu úroveň sofistikovanosti a modernizovaný vzhľad prednej časti, masky chladiča a LED hmlových svetiel a nové 20palcové leštené päťlúčové zliatinové kolesá. Interiér je charakteristický novým voliteľným koženým čalúnením Laguna v kombinácii modré Indigo a sivej Ski. Verzia Summit ponúka celkom štyri farebné kombinácie. Nové interiéry sa môžu pochváliť čalúnením prístrojového panela, stredovej konzoly, obloženia dverí v koži Nappa, zatiaľ čo kožené sedadlá Laguna majú lemovanie okrajov.

Medzi exkluzívne prvky modelu Summit patrí audio-systém Harman Kardon s priestorovým zvukom, deviatimi reproduktormi a výkonom 825 wattov. Tento najmodernejší systém zahŕňa dvanásťkanálový zosilňovač, tri subwoofery a priestorový zvuk s vysokým rozlíšením.

Ďalšími odtieňmi interiéru verzie Summit sú čierna, hnedá a tmavo hnedá Siena. Všetky modely Summit sú vybavené exkluzívnym semišovým stropom, osvetlenými prahmi dverí, akustickým čelným oknom, systémom Active Noise Cancellation a exkluzívnymi rohožami.

V štandarde verzie Grand Cherokee Summit modelového roka 2017 nechýba rad technológií a bezpečnostných prvkov, akými sú sledovanie jazdných pruhov, parkovací asistent pre pozdĺžne a priečne parkovanie a kamera dohliadajúca na ťažné zariadenie.

Sledovanie jazdných pruhov obsahuje kameru namontovanú v prednej časti, ktorá detekuje a meria pozíciu vozidla v jazdnom pruhu. Ak vodič nereaguje na varovanie, systém ho jemne vyzve k správnej korekcii volantom pre návrat do pôvodného jazdného pruhu.

Parkovací asistent pre pozdĺžne a priečne parkovanie predstavuje pokročilý systém, ktorý rozoznáva medzery na zaparkovanie a vodičovi poskytuje pokyny, ako správne vozidlo do danej medzery vtesnať. Po stlačení tlačidla sa aktivujú ultrazvukové snímače parkovacieho asistenta ParkSense® v prednej a zadnej časti vozidla, ktoré poskytujú ďalšiu pomoc pre bezpečné parkovanie.

Štandardom všetkých modelov Summit je systém pohonu všetkých kolies Jeep® Quadra-Drive II s elektronickou uzávierkou diferenciálu ELSD pneumatické odpruženie Quadra-Lift.

 

Model Grand Cherokee Summit vystavený v expozícii značky Jeep® v Paríži sa môže pochváliť exkluzívnym trojvrstvovým bielym perleťovým lakom karosérie v kombinácii s celokoženým interiérom v odtieňoch modrá Indigo a sivá Ski. K pohonu slúži vznetový preplňovaný motor 3.0 MultiJet II s výkonom 250 k s osemstupňovou automatickou prevodovkou.  

 

Jeep® Grand Cherokee SRT

Grand Cherokee SRT modelového roka 2017 ponúka novú agresívnejšiu prednú časť s funkčnými vstupmi vzduchu k brzdám, hmlovými svetlami a mriežkou chladiča.

Najvýkonnejší sériový Jeep® všetkých čias je vybavený silným zážihovým motorom 6.4 V8 s technológiou Fuel Saver poskytujúcim výkon 468 k a krútiaci moment 624 Nm. Výkonové parametre sú doslova fascinujúce: zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 5 sekúnd, čas pre zrýchlenie a zastavenie z 0 na 162 a späť na 0 km/h za 16,3 sekundy, zrýchlenie na štvrť míle (400 m) za takmer 13 sekúnd a najvyššia rýchlosť 257 km/h.

 

Pre plné využitie výkonu je Grand Cherokee SRT vybavený exkluzívnymi stránkami Performance s meraním času a ďalšími ukazovateľmi výkonu, ktoré spolu s funkciou Launch Control umožňujú personalizáciu pôžitku z jazdy na ceste aj na okruhu.

Jeep® Grand Cherokee SRT bude v regióne EMEA k dispozícii s komplexnou výbavou zahŕňajúcou športové sedadlá v kombinácii kože Nappa a semišu, 20palcové zliatinové kolesá, 8,4palcový infotelematický systém UConnect s digitálnym rádiom DAB a navigáciou, panoramatické elektricky ovládané strešné okno Command View, sledovanie jazdných pruhov, asistent pre pozdĺžne a priečne parkovanie a kameru dohliadajúci na ťažné zariadenie.

 

Jeep® Renegade

Jeep® Renegade predstavený presne pred dvoma rokmi nesie veľký podiel na rekordných predajoch značky v regióne EMEA aj v Európe samotnej. Od 31. augusta zišlo z výrobnej linky 330 000 vozidiel Renegade, čo je nespochybniteľný prínos pre pozoruhodný obchodný úspech značky. Počas 24 mesiacov sa malé SUV značky Jeep® vyšplhalo na popredné miesta rebríčkov predaja v mnohých krajinách vrátane Talianska - jednotka v predaji modelu Renegade v celom regióne - Veľkej Británie, Francúzska, Španielska a Rakúska.

Počas prvých ôsmich mesiacov roka 2016 bolo v Európe predaných 51 300 modelov Jeep® Renegade, čo je proti porovnateľnému obdobiu minulého roka nárast o 47,1 %. Tento úspech potvrdzuje vedúcu úlohu malého SUV značky Jeep® na európskom trhu. Najlepšími krajinami regiónu z hľadiska predajov modelu Renegade sú Taliansko (22 800 jednotiek), Veľká Británia (7 200 jednotiek) a Francúzsko (6 000 jednotiek).

 

Jeep® Renegade Desert Hawk

Nová limitovaná edícia Jeep® Renegade Desert Hawk vychádza z verzie Trailhawk a je inšpirovaná jednou z najextrémnejších lokalít, kde sa naplno prejavia legendárne offroadové schopnosti Jeep® aj sloboda preskúmavania neprebádaných miest, ktorá presahuje všetky bežné hranice.

V jazyku značky Jeep® označuje Hawk jedinečný a robustný vzhľad s funkčnými vlastnosťami, ktoré vozidlu poskytujú výraznejšie schopnosti 4x4. Jedná sa napríklad o jedinečný polep kapoty s otlačkom mapy a hviezdu US Army na bokoch vozidla v blízkosti zadnej časti. Oba tieto prvky sa prvýkrát predstavujú u tejto limitovanej edície. Matne čierna maska ​​chladiča a 17palcové čierne zliatinové kolesá potom zvyšujú celkovú osobitosť vozidla. Medzi ďalšie prvky charakterizujúce model Desert Hawk patria offroadové ochranné kryty podvozka, zadné ťažné oká a logo Deserthawk na dverách vodiča.

Oslavou púštnych podmienok je exkluzívny pieskový odtieň karosérie Mojave.

 

Interiér novej špeciálnej edície zahŕňa čierne kožené a látkové sedadlá zušľachtené bielym kontrastným prešívaním a vygravírovaným logom Deserthawk v hornej časti operadiel. Štandardná výbava obsahuje predné a zadné parkovacie senzory, dvojzónovú klimatizáciu, exkluzívny konfigurovateľný 7palcový farebný displej TFT, sledovanie tlaku v pneumatikách a tempomat. Okrem toho je Renegade Desert Hawk vybavený infotelematickým systémom UConnect s 6,5palcovou farebnou dotykovou obrazovkou, štandardnou navigáciou a novou aplikáciou Jeep® Skills, ktorá poskytuje informácie o jazde v reálnom čase a je v dokonalom súlade s poslaním tejto novej limitovanej edície: umožniť vodičovi pochopiť legendárne offroadové schopnosti Jeep®.

Voliteľné doplnky verzie Desert Hawk zahŕňajú strechu My Sky s odnímateľnými strešnými panelmi pre originálny zážitok z jazdy s nebom nad hlavou, parkovaciu kameru Parkview a prémiový audio systém BeatsTM s deviatimi reproduktormi.

Okrem osobitého a sebavedomého vzhľadu disponuje špeciálnou offroadovou výbavou vrátane pohonu všetkých kolies Jeep® Active Drive Low s plazivým prevodom 20: 1, systému kontroly trakcie Selec-Terrain s exkluzívnym režimom Rock a funkciou Hill Descent Control. Vďaka tomu je Desert Hawk najschopnejším modelom Renegade aj malým SUV na trhu, a to predovšetkým v zmysle jazdy v teréne. Vozidlo bude na trhy Európy uvedené v novembri s dieselovým motorom 2.0 MultiJet II s výkonom 170 k a s deväťstupňovou automatickou prevodovkou. Ponuka zahŕňa farby karosérie piesková Mojave a Anvil, čierna a biela Alpine.

 

Motor 1.6 MultiJet II s dvojspojkovou automatickou prevodovkou DDCT

Motorizácia radu Renegade sa počnúc parížskym autosalónom rozšíri o novu dvojspojkovú automatickú prevodovku kombinovanú s účinným dieselovým preplňovaným motorom 1.6 MultiJet so systémom Stop&Start. Nová kombinácia bude ponúkaná u modelov s pohonom predných kolies, a to od konca novembra.

 

Nová prevodovka bude k dispozícii v kombinácii s najobľúbenejším a najpredávanejším motorom radu Renegade v regióne, dieselovým preplňovaným motorom 1.6 MultiJet s výkonom 120 k. Vďaka svojej nízkej spotrebe paliva a nízkym emisiám CO2 (4,5 l/100 km a 118 g/km v kombinovanej prevádzke) uspokojí rôznorodé potreby zákazníkov a je ideálnou voľbou pre súkromných aj​ firemných vodičov.

 

Predtým bola prevodovka spojená so zážihovým motorom 1.4 MultiAir2 Turbo. Využíva dve spojky, ktoré umožňujú radenie nasledujúceho prevodového stupňa vo chvíli, keď je predchádzajúci ešte v zábere. Vo svojom dôsledku to znamená, že prenos krútiaceho momentu na kolesá je prakticky neprerušený, a to aj počas radenia prevodových stupňov, čo vedie k zlepšeniu výkonu vozidla a väčšiemu jazdnému komfortu.  

 

Špeciálna limitovaná edícia Jeep® Cherokee Night Eagle II

Špeciálna limitovaná edícia Night Eagle II bola navrhnutá pre zlepšenie výrazného dizajnu modelu Cherokee. Nová verzia vychádza zo stupňa výbavy Limited a využíva špeciálne estetické čierne prvky pre zvýšenie agresívneho vzhľadu a športového charakteru stredne veľkého SUV značky Jeep®. Vozidlo je založené na obchodnom úspechu špeciálnej edície Night Eagle, ktorá bola predstavená presne pred rokom na autosalóne vo Frankfurte. Nový Night Eagle II opätovne potvrdzuje odvážnu a osobitú povahu modelu Cherokee ako aj jeho jedinečný zmysel pre personalizáciu. Využíva k tomu rad štylistických prvkov a lesklo čierne doplnky exteriéru. Tie zahŕňajú predné logo Jeep®, čierne rámčeky okolo okien, okolie masky chladiča a doplnky prednej časti, lesklo čierne strešné lyžiny, 18palcové lakované kolesá s lesklo čiernou povrchovou úpravou a čierne logá Jeep® a 4x4. Exteriér dopĺňa špeciálne logo Night Eagle. Interiér je charakteristický komplexnou štandardnou výbavou vrátane prémiových sedadiel čalúnených čiernou kožou Nappa, ktoré sú navyše vyhrievané a ventilované. Sedadlo vodiča je elektrický nastaviteľné v ôsmich smeroch a ponúka aj v štyroch smeroch nastaviteľnú bedrovú opierku. Výbava ďalej zahŕňa 7palcový farebný a konfigurovateľný TFT displej, infotelematický systém UConnect s 8,4palcovou dotykovou obrazovkou, navigáciu, audio-systém Alpine s výkonom 506 wattov s deviatimi reproduktormi a subwooferom a tiež dvojzónovú klimatizáciu.

 

Night Eagle II vystavený v expozícii značky Jeep® v Paríži sa môže pochváliť čiernym odtieňom karosérie a čiernym koženým interiérom a ponúka kompletnú štandardnú výbavu, vrátane bi-xenónových svetlometov, parkovacej kamery, parkovacieho asistenta Park Sense vpredu a vzadu, automatických svetlometov, senzora dažďa, elektricky ovládaných zadných výklopných dverí a sklopných vonkajších spätných zrkadiel. Táto špeciálna limitovaná edícia obsahuje rad pokročilých prvkov bezpečnosti, ako sú systém sledovania jazdných pruhov, systém varovania pred čelným nárazom s funkciou zmiernenia následkov nehody, adaptívny tempomat s funkciou Stop&Go, monitoring mŕtveho uhla a detekcia kríženia dráhy za vozidlom a parkovací asistent Park Sense pre pozdĺžne a priečne parkovanie. Zoznam výbavy doplňuje dvojdielna panoramatická strecha CommandView®.

Night Eagle II je poháňaný dieselovým preplňovaným motorom 2.2 MultiJet II s výkonom 200 k v kombinácii s deväťstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies Active Drive I. Vozidlo bude k dispozícii v piatich farebných prevedeniach vrátane čiernej, bielej, striebornej Billet, sivej Granite Crystal a červenej Deep Cherry. U európskych predajcov sa vozidlo objaví v decembri.

 

Vozidlá upravené značkou Mopar

Jeep® Wrangler Rubicon upravený pomocí paketu MoparONE

Jeep® Wrangler vystavený v Paríži vychádza zo stupňa výbavy Rubicon, najextrémnejšej a najschopnejšej verzie radu Wrangler. Pochváliť sa môže karosériou v zelenom odtieni Hyper a čiernym koženým interiérom.

V záujme zvýšenia offroaodvých schopností modelu Rubicon je tento automobil vybavený špeciálnym paketom MoparONE, ktorý zahŕňa sadu pre zvýšenie podvozku o 2 palce, stabilizátor riadenia, ochranné kryty podvozka a 17palcové zliatinové kolesá v čiernom prevedení a s veľkými pneumatikami Hankook Dynapro 265/75 R17. Tento špeciálny paket od Moparu transformuje Wrangler Rubicon na prvé „moparizované" vozidlo pre jazdu v teréne, ktoré je vybavené homologovaným príslušenstvom a sadou pre zvýšenie podvozka. Paket MoparONE sa v predaji (región EMEA) objaví v dvojdverovom a štvordverovom prevedení Rubicon.

 

Vzhľad tohto modelu Rubicon dopĺňa čierna svetelná rampa nad čelným oknom s offroadovými halogénovými svetlami, kapota s výduchmi od motora, rúrkové bočné stúpačky a polovičné dvere. Tieto prvky zlepšujú jedinečnú osobitosť kultového modelu Wrangler.

Jeep® Wrangler Rubicon s paketom MoparONE je poháňaný dieselovým preplňovaným motorom 2.8 l Euro 6 s výkonom 200 k v kombinácii s päťstupňovou automatickou prevodovkou.

 

Jeep® Renegade upravený pomocou paketu MoparONE

Jeep® Renegade upravený Moparom a vystavený na autosalóne v Paríži vychádza zo stupňa výbavy Longitude a pochváliť sa môže žltým odtieňom karosérie Solar, čiernym polepom kapoty US Army, matne čiernymi krytmi vonkajších spätných zrkadiel a čiernou maskou chladiča. V záujme zvýšenia offroadového vzhľadu tohto malého SUV značky Jeep je automobil vybavený špeciálnym personalizačním paketom Mopar so zvýšeným podvozkom (o 1 palec) a veľkými celoročnými pneumatikami.

Jeep® Renegade v žltom odtieni Solar je osadený dieselovým preplňovaným motorom 2.0 l s výkonom 140 k v kombinácii so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom všetkých kolies Jeep® Active Drive.

Paket MoparONE je teda k dispozícii v dvoch rôznych verziách - jednej pre Wrangler a jednej pre Renegade - a ponúka špecifický obsah v závislosti na danom modeli, obsah, ktorý zvyšuje ich offroadové schopnosti.

 

Expozícia Jeep®

Expozícia značky Jeep® je charakteristická čistými tvarmi, ktoré zvýrazňujú modernú konštrukciu reprezentujúcu rôzne miesta, kde môžu vozidlá Jeep vyjadriť svoj charakter v celej svojej kráse: v meste ako aj na extrémnych offroadových tratiach. Expozícia využíva dokonale remeselne spracované prírodné materiály, ako sú drevo alebo kameň pripomínajúce prostredie, ktoré je kombináciou medzi divokou prírodou a mestom. To zodpovedá dvom povahám zakoreneným v DNA značky Jeep®: odolnej a odvážnej, ktoré charakterizuje model Wrangler a exkluzívnej, ktorú reprezentuje vlajková loď Grand Cherokee.

Technologickú a inovatívnu povahu značky Jeep® vyjadruje veľká LED stena premietajúce videa značky Jeep. Nechýba ani kútik venovaný službám UConnect LIVE, ktorému dominuje interaktívny totem umožňujúci vyskúšanie služieb pripojenia a aplikácie Jeep® Skills pomocou virtuálnej technológie Oculus s 360stupňovými videami.

Uprostred expozície sa vo vyhradenom priestore modelu Wrangler Rubicon s paketom MoparONE predstaví rad virtuálnych aktivít. Surfovací rožtek charakteristický podlahou so špeciálnym efektom piesku a kontrastujúci s kamennou podlahou pod dreveným mostom ponúkne hru Jeep® Ride, ktorá bola navrhnutá pre podporu prestížneho majstrovstva sveta v surfovaní World Surf League (WSL) mužov a žien, ktoré prebieha v Portugalsku a Francúzsku a ktorý sponzoruje značka Jeep® už druhý rok.

 

Vo vyhradenom priestore bude k videniu aj exkluzívne príslušenstvo a originálne náhradné diely Jeep® vytvorené v spolupráci so značkou Mopar.

 

Turín, 20. septembra 2016

 

Ďalší obsah

Prihláste sa na odber spravodajcu.

PRIHLÁSTE SA TERAZ