Prihláste sa na odber spravodajcu

Prihláste sa na odber spravodajcu Stellantis Communications a a buďte informovaní o všetkých novinkách.

29 jan 2015

Wrangler X: úplne nová verzia kultového modelu značky Jeep

Model Wrangler X, ktorý bol predstavený na medzinárodnom autosalóne v Paríži 2014, je určený všetkým, ktorí hľadajú nové a exkluzívne upravené verzie svojho obľúbeného modelu.

Wrangler X: úplne nová verzia kultového modelu značky Jeep

 

  • Nová špeciálna limitovaná edícia kombinuje legendárne off-roadové schopnosti kultového modelu Jeep s výrazným metropolitným vzhľadom. K dispozícii bude na hlavných európskych trhoch.
  • Jedná sa o ďalšiu ukážku ohromného nadania modelu Wrangler pre personalizáciu. V posledných štyroch rokoch bolo vytvorených osem špeciálnych limitovaných edícií, ktoré oslavovali dôležité míľniky v histórii značky alebo sa inšpirovali nehostinnými miestami, v ktorých sa v zmysle potešenia z jazdy nemôže smodelom Wrangler porovnávať žiaden iný model.
  • Táto verzia bude k dispozícii v dvoj aj štvordverovom prevedení, v závislosti na konkrétnom trhu. Ponúkaná bude s dvoma motorizáciami, v oboch prípadoch v spojení s päťstupňovou automatickou prevodovkou: dieselovým preplňovaným motorom 2.8 l s výkonom 200 k a zážihovým vidlicovým šesťvalcom 3.2 V6 Pentastar o výkone 284 k.
  • Štandardná výbava zahŕňa aj exkluzívnu trojdielnu strechu Freedom Top® vo farbe karosérie, ktorá posádke umožňuje maximálne potešenie z jazdy s nebom nad hlavou.

 

Model Wrangler X, ktorý bol predstavený na medzinárodnom autosalóne v Paríži 2014, je určený všetkým, ktorí hľadajú nové a exkluzívne upravené verzie svojho obľúbeného modelu.

 

Časom preverená ikona jazdy v teréne a kultový model značky Jeep má pre úpravy a personalizáciu prirodzené nadanie, čo dokladajú aj početné limitované edície uvedené na trh v posledných štyroch rokoch: 70th Anniversary Edition (2011), Arctic (2012), Mountain (2012), Black Edition (2012), Moab (2013), Rubicon 10th Anniversary Edition (2013), Polar (2014) a Rubicon X (2014). Už samotné názvy týchto edícií napovedajú, že jednotlivé modely sú oslavou významného míľnika v histórii značky Jeep alebo sú určené do ťažkých podmienok, v ktorých si ale Wrangler dokáže poradiť a navyše poskytuje bezkonkurenčný pôžitok z jazdy.

 

Teraz nadišiel čas, aby túto štafetu prevzal Jeep Wrangler X, a potvrdil tak význam špeciálnych edícií Wrangler. Exkluzívne štylistické prvky a špeciálna výbava znásobujú osobitosť modelu a oslovujú nové špecifické skupiny zákazníkov. Navyše zdôrazňujú hodnoty dobrodružstva, originality, slobody a vášne, ktoré sú základom všetkých vozidiel značky Jeep a zvlášť modelu Wrangler.

 

Špeciálna edícia X vychádza z verzie Jeep Wrangler Sahara a pochváliť sa môže jedinečným štýlom exteriéru so sedemotvorovou maskou chladiča vo farbe karosérie s vysoko lesklými čiernymi vložkami, personalizovanou kapotou s dvoma výduchy od motora, 18palcovými vysoko lesklými čiernymi kolesami a čiernym viečkom palivovej nádrže s dizajnom Mopar. Jeep Wrangler X je navyše ponúkaný s exkluzívnou trojdielnou modulárnou strechou Freedom Top®, ktorá ponúka ojedinelý pôžitok z jazdy s nebom nad hlavou.

 

Na prvý pohľad u tohto modelu upúta úplne exkluzívna úroveň personalizácie, vrátane čiernych kožených sedadiel so športovými textilnými vložkami a šedým prešívaním Light Slate Grey, vyhrievania predných sedadiel, alebo vysoko lesklých bielych vložek Ceramic White, ktoré zdobia držadlo pred spolujazdcom, výduchy ventilácie na prístrojovom paneli a ďalšie doplnky v rovnakom odtieni na palubnej doske. Komfort všetkých cestujúcich zabezpečuje bohatá škála štandardných doplnkov, ako sú napríklad automatická klimatizácia, kožou čalúnený volant s vstavanými tlačidlami, vyhrievané predné sedadlá, špeciálne koberčeky Mopar, multimediálny systém a satelitná navigácia UConnectTM s 6,5palcovou dotykovou obrazovkou, 40gigabitovým hard diskom, zásuvkami USB a AUX-in a tiež DVD prehrávačom.

 

Legendárne schopnosti v teréne radu Wrangler obstaráva dvojstupňová rozdeľovacia prevodovka Command-Trac NV241 pohonu všetkých kolies s redukciou s nízkym rozsahom v pomere 2,72: 1. To všetko podporuje skvelý vzhľad, ktoré dobrodružnú povahu prenáša aj do mestskej premávky. Tento koncept potvrdzujú aj štyri ponúkané odtiene karosérie: biela Bright White, čierna, červená Firecracker a žltá Baja.

 

V závislosti na trhu bude nová špeciálna edícia ponúkaná vo dvojdverovom (Wrangler) alebo štvordverovom (Wrangler Unlimited) prevedení s dvoma motorizáciami, v oboch prípadoch s päťstupňovou automatickou prevodovkou: dieselovým preplňovaným motorom 2.8 l s výkonom 200 k a krútiacim momentom 460 Nm alebo zážihovým vidlicovým šesťvalcom 3.2 V6 Pentastar o výkone 284 k a krútiacim momentom 347 Nm.

 

Turín, 29. januára 2015

 

Ďalší obsah

Prihláste sa na odber spravodajcu.

PRIHLÁSTE SA TERAZ