Prihláste sa na odber spravodajcu

Prihláste sa na odber spravodajcu Stellantis Communications a a buďte informovaní o všetkých novinkách.

11 jún 2019

Dni Trackhawk: vzrušujúci zážitok na okruhu za volantom modelu Jeep® Grand Cherokee Trackhawk

• Nezabudnuteľné dvojdňové podujatie prezentujúce dynamické schopnosti modelu Jeep® Grand Cherokee Trackhawk na testovacom polygóne skupiny FCA v Baloccu. • Jeep® Grand Cherokee Trackhawk je poháňaný preplňovaným motorom 6.2 V8 s výkonom 710 k, ktorý ho pasuje do úlohy najvýkonnejšieho SUV na svete. • Na špeciálnej offroadovej trase sú k dispozícii ikonický Jeep® Wrangler a celá rodina offroadových špeciálov Trailhawk, zahŕňajúca modely Renegade, Compass, Cherokee a Grand Cherokee.

Dni Trackhawk: vzrušujúci zážitok na okruhu za volantom modelu Jeep® Grand Cherokee Trackhawk

 

  • Nezabudnuteľné dvojdňové podujatie prezentujúce dynamické schopnosti modelu Jeep® Grand Cherokee Trackhawk na testovacom polygóne skupiny FCA v Baloccu.
  • Jeep® Grand Cherokee Trackhawk je poháňaný preplňovaným motorom 6.2 V8 s výkonom 710 k, ktorý ho pasuje do úlohy najvýkonnejšieho SUV na svete.
  • Na špeciálnej offroadovej trase sú k dispozícii ikonický Jeep® Wrangler a celá rodina offroadových špeciálov Trailhawk, zahŕňajúca modely Renegade, Compass, Cherokee a Grand Cherokee.

 

Na testovacom polygóne v Baloccu - okruhu určenom pre testovanie vozidiel skupiny Fiat Chrysler Automobiles - prebehnú dva dni zábavy a vzrušenia. Od 21. do 22. júna sa vybraní zákazníci z hlavných európskych trhov - Nemecko, Francúzsko, Rakúsko, Poľsko, Švajčiarsko a Veľká Británia - zúčastnia jedinečných Dní Trackhawk. Bude sa jednať o vzrušujúci zážitok na okruhu za volantom modelu Jeep® Grand Cherokee Trackhawk - najvýkonnejšieho a najrýchlejšieho produkčného SUV všetkých čias.

 

Grand Cherokee Trackhawk bude k dispozícii pre testovacie jazdy a rýchlostné testy na okruhu Alfa v Baloccu. Na vyhradenej trati bude možné absolvovať test zrýchlenia s názvom Štvrť míle (400 metrov). Hostia si tu vychutnajú neuveriteľné zrýchlenie, ktorého Trackhawk dosahuje okrem iného aj vďaka systému Launch Control. Tento štandardný prvok verzie Trackhawk zaručuje učebnicový rozjazd tým, že optimalizuje výkon Grand Cherokee Trackhawk. Riadi motor, prevodovku, pohon, kontrolu stability aj zavesenie. Systém je ovládaný tlačidlom na stredovej konzole a jeho výsledkom je lepšie a oveľa konzistentnejšie zrýchlenie v priamom smere.

 

V rámci tohto pohlcujúceho zážitku si hostia vyskúšajú tiež legendárny výkon vozidiel Jeep® v teréne, a to na špeciálnej offroadovej trati. K dispozícii bude veľmi špecializovaná flotila vozidiel rodiny Trailhawk zahŕňajúca modely Renegade, Compass, Cherokee a Grand Cherokee, ku ktorým sa samozrejme pridá aj kultový Wrangler vo verziách Sahara a Rubicon. Prostredníctvom týchto modelov budú hostia môcť prežiť nezabudnuteľné dobrodružstvo v teréne a okúsiť životný štýl každého nadšenca značky Jeep®. Offroadový okruh obsahuje rad špeciálne navrhnutých prekážok, ktoré záujemcom umožnia otestovať svoje schopnosti za asistencie skúsených inštruktorov z Jeep® Academy.

 

Trackhawk je poháňaný preplňovaným motorom 6.2 V8 s výkonom 710 k pri 6000 ot./min a krútiacim momentom 868 Nm pri 4800 ot./min. Tento agregát je kombinovaný s osemstupňovou automatickou prevodovkou TorqueFlite upravenou pre vysoký krútiaci moment. Vozidlo ponúka dychberúce výkonové parametre. Z 0 na 100 km/h dosiahne za iba 3,7 sekundy, jeho najvyššia rýchlosť je 289 km/h a brzdná dráha zo 100kilometrovej rýchlosti si vďaka systému Brembo vyžiada len 37 m. Prvotriednu dynamiku na ceste a ovládateľnosť podporujú systém kontroly trakcie Selec-Trac s piatimi režimami jazdy a adaptívne tlmiče pruženia Bilstein.

 

Exteriér nového modelu Jeep® Grand Cherokee Trackhawk je agresívny aj funkčný. Zaujme blatníkmi vo farbe karosérie, tvarovanou kapotou s dvoma výduchmi a štyrmi koncovkami výfuku. Sedemotvorová maska ​​chladiča je lemovaná adaptívnymi bi-xenónovými svetlometmi ohraničenými LED svetlami denného svietenia. Svetlomety modelu Trackhawk využívajú jedinečné lesklo čierne pozadie, ktoré zvýrazňuje ich vzhľad a mení ich v skutočný klenot.

 

Vzhľad exteriéru dopĺňajú nové zliatinové kolesá 20" x 10" s povrchovou úpravou v titánovej farbe, ktorá odhaľujú žlté brzdové strmene Brembo, ďalej logo Supercharged na oboch predných dverách a logo Trackhawk na zadných výklopných dverách - v oboch prípadoch v chrómovanom vyhotovení Liquid Titanium na matne čiernom podklade.

 

Pretekaním inšpirovaný interiér bol navrhnutý pre vytvorenie komfortného prostredia. Charakteristický je prémiovými, na dotyk mäkkými materiálmi, exkluzívnou úpravou Light Black Chrome a karbónovými doplnkami. Prístrojový panel využíva 7palcový vodičom konfigurovateľný informačný displej vodiča (DID), ktorý zahŕňa tachometer a rýchlomer končiaci na hodnote 320 km/h (200 mph).

Stredová konzola palubnej dosky hostí novú, v poradí už štvrtú generáciu 8,4palcového systému

UconnectTM s funkciami zrkadlenia chytrého telefónu, ako aj exkluzívnou aplikáciou Performance Pages určenou výhradne pre model Trackhawk. Táto aplikácia zobrazuje okamžitú spätnú väzbu o výkone vozidla.

 

Kabína bola vylepšená štandardnými sedadlami v kombinácii kože Nappa a semišu s vygravírovaným logom Trackhawk a prémiovým paketom Metal zahŕňajúcim rôzne doplnky z kovu. Medzi ďalšie prémiové prvky patria štandardný systém potlačenia hluku v kabíne Active Noise Cancellation, prémiový strop, kožou prešívaná palubná doska, dvere, stredová konzola a lakťová opierka, ďalej berberové koberčeky s logom Trackhawk alebo multimediálne centrum s dvomi obrazovkami, Blu-ray prehrávačom a dvomi rôznymi audio systémami vrátane 825wattového systému Harman Kardon s 19 reproduktormi a subwooferom.

 

Legendárne schopnosti v teréne Jeep zaručuje najmodernejší aktívny trvalý pohon všetkých kolies Quadra-Trac, ktorý zahŕňa elektronický diferenciál so zvýšenou svornosťou ELSD a jednostupňovú rozdeľovaciu prevodovku. Štandardom modelu Grand Cherokee Trackhawk je systém riadenia trakcie Selec-Trac s piatimi rôznymi režimami jazdy - Auto, Sport, Track, Snow a Tow -, ktorý vodičovi umožňuje zvoliť najvhodnejší jazdný režim pre bezpečné prekonanie akéhokoľvek náročného terénu a podmienok počasia a dosiahnuť najlepšieho zážitku z jazdy na akomkoľvek povrchu.

 

Nový Jeep® Grand Cherokee Trackhawk ponúka viac ako 65 bezpečnostných prvkov, vrátane kamery ťažného zariadenia, ktorá užívateľovi umožňuje počas jazdy sledovať ťahaný príves pomocou zadnej kamery, režimu Valet, ktorý dovoľuje personalizovateľný a voliteľný zážitok z riadenia, adaptívneho tempomatu s funkciou zastavenia, pokročilého brzdového asistenta, monitoringu mŕtveho uhla s detekciou kríženia dráhy za vozidlom, systému varovania pred čelným nárazom s autonómnym brzdením, systému sledovania jazdných pruhov s aktívnym riadením a parkovacieho asistenta pre pozdĺžne a kolmé parkovanie.

 

Turín, 11. júna 2019

 

Ďalší obsah